Back to Question Center
0

Semalt Nyadiakeun Tips Dina cara nungkulan bot, Spiders Jeung Crawlers

1 answers:

Salian ti nyieun search engine URL ramah, anu file .htaccess ngidinan webmasters meungpeuk bot husus tina ngakses ramatloka maranéhanana. Hiji cara pikeun meungpeuk robot ieu mangrupa ngaliwatan file robots.txt. Sanajan kitu, Ross Barber, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, nyebutkeun yén anjeunna geus katempo sababaraha crawlers ignoring pamundut ieu. Salah sahiji cara Hadé pisan mun éta nganggo file .htaccess eureun aranjeunna ti indexing eusi Anjeun.

Naon anu bot ieu?

Maranehna tipe software dipaké ku mesin pencari dihapus eusi anyar tina internet keur kaperluan indexing.

Éta nedunan tugas di handap:

  • kaca web didatangan nu tos Anjeun kaitkeun sareng
  • Cék kode HTML anjeun kasalahan
  • Éta ngahemat naon kaca web nu nuju linking mun tur tingal kumaha web numbu kaca keur eusi Anjeun
  • indéks Éta eusi Anjeun

Sanajan kitu, sababaraha bot nu jahat tur milarian situs anjeun alamat surélék tur bentuk nu biasana dipaké pikeun ngirim Anjeun seratan dihoyongkeun atanapi spam. Batur malah néangan loopholes kaamanan di kode Anjeun.

Naon anu diperlukeun pikeun meungpeuk crawlers web?

Sateuacan ngagunakeun file .htaccess, Anjeun kedah parios hal di handap ieu:

1. situs anjeun kudu ngajalankeun kana hiji server Apache. Kiwari, sanajan web hosting maranéhanana pausahaan satengah santun dina pakasaban maranéhanana, masihan akses ka file diperlukeun.

2. Anjeun kudu boga aksés ka anjeun teh log server baku ramatloka anjeun ku kituna anjeun bisa nomeran naon bot geus ngadatangan kaca web Anjeun.

Catetan teu aya deui jalan nu bakal bisa meungpeuk sadayana bot ngabahayakeun iwal mun meungpeuk sakabéh éta, malah jelema nu nganggap janten mantuan. bot anyar datang nepi unggal dinten, sarta leuwih heubeul aya dirobah. Cara paling éfisién pikeun ngamankeun kode anjeun sarta nyieun teuas pikeun bot lepatna anjeun.

Ngidentipikasi bot

bot bisa boh jadi dicirikeun ku alamat IP atawa ti maranéhna "pamaké Agen string," mana maranéhna ngirim dina headers HTTP. Contona, Google migunakeun "Googlebot."

Geus kitu kudu daftar ieu kalawan 302 bot upami Anjeun tos boga ngaran bot nu Rék tetep tandang maké .htaccess

Cara séjén nyaéta pikeun ngundeur sadaya file log ti server jeung muka aranjeunna ngagunakeun pangropéa téksu lokasi Maranéhna on server bisa ngarobah gumantung konfigurasi server anjeun Lamun teu bisa manggihan eta, neangan.. bantuan ti host wéb anjeun.

Lamun nyaho naon Kaca ieu dilongok, atawa waktu nganjang, éta gampang datangna kalawan bot nu teu dihoyongkeun. Anjeun bisa neangan nu file log mibanda parameter ieu.

Sakali, anjeun geus nyatet naon bot nu peryogi meungpeuk; Anjeun teras bisa ngawengku aranjeunna dina file .htaccess. Perhatikeun yén blocking bot nu teu cukup pikeun ngeureunkeun eta. Ieu bisa datang deui ku IP anyar atanapi nami.

Kumaha pikeun meungpeuk aranjeunna

Download salinan tina file .htaccess. Nyadangkeun lamun diperlukeun.

Métode 1: blocking ku IP

snippet kode ieu blok nu bot ngagunakeun 197.0.0.1 Alamat IP

Orde Deny, Ngidinan

Deny ti 197.0.0.1

The garis kahiji hartina server bakal meungpeuk sadayana requests cocog dina pola nu geus dieusian sarta ngidinan sagala batur.

The garis kadua ngabejaan ka server ngaluarkeun 403: Kaca dilarang

Métode 2: blocking ku agén pamaké

Cara panggampangna nyaéta ngagunakeun mesin nulis balik Apache urang

RewriteEngine Dina

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} BotUserAgent

RewriteRule. - [F, L]

The garis kahiji ensures yén modul nulis balik diaktipkeun. Garis dua teh kaayaan nu aturan manglaku ka. The "F" dina garis 4 ngabejaan ka server balik a 403:. Dilarang sedengkeun "L" hartina ieu aturan panungtungan

Anjeun lajeng bakal unggah ka file .htaccess mun server anjeun sarta nimpa hiji aya. Kalawan waktu, anjeun bakal kudu update bot urang IP. Bisi anjeun nyieun kasalahan, ngan unggah ka cadangan nu dijieun.

November 29, 2017
Semalt Nyadiakeun Tips Dina cara nungkulan bot, Spiders Jeung Crawlers
Reply