Back to Question Center
0

Semalt Guide to Profil Saringan Of Google Analytics

1 answers:

analytics analisa web ngagunakeun bagéan nyaéta cara pangalusna ngartos eta. Google Analytics nawarkeun variabel custom, saringan profil, sarta bagéan canggih diantara cara pangkuatna pikeun data ruas. Dina artikel di handap ieu, Oliver Raja, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, bade ngabahas saringan profil.

Propil Saringan

Geus strategi segmentation jangka panjang, sarta salah sahiji teu bisa ngarobah atawa ngahapus eta. Ahli mamatahan pamaké boga lengkepan data atah, nu maranéhna bisa migunakeun keur cadangan mun hirup balik salah prosés. Google Analytics Robah Sajarah mantuan lagu parobahan dijieun kana saringan profil. Profil saringan kiwari dilarapkeun ka laporan real-time, nu dipikabutuh pikeun nguji saringan anyar. Lalajo hasil tina profil anyar jeung ngabenerkeun naon kasalahan sacara real waktu.

Sapuluh mangpaat Google Analytics Propil Saringan

1. Ngawengku IP Alamat

Geus diantara cara anu pangalusna pikeun nguji prestasi gawang. Lamun salah sahiji jalan pikeun parusahaan badag, aya kasempetan anu aya bisa jadi jalma séjén dina alamat anu sarua. Dina Google Analytics nyaring tab, jieun nu anyar, masihan eta ngaran, sarta pariksa kotak jeung filter nu siap pake. Milih kaasup lalulintas éksklusif ti alamat IP handap nu cocog kriteria of IP anjeun ayeuna.

2. Ngaluarkeun IP Alamat

Ieu ogé penting pikeun nyetél propil nu ngaluarkeun lalulintas internal dihasilkeun ku parusahaan jeung pihak katilu dipikawanoh. Alesan keur ieu nu datang ieu boga pamadegan kaca abnormal jeung kabiasaan nu béda ti nu ti nganjang "has" kanggo nu boga situs ngaoptimalkeun situs maranéhanana. Dina inpo Filter, milih filter custom, jeung pariksa ngaluarkeun centang. Médan filter kedah maca alamat IP, lajeng lumangsungna selapkeun pola filter. Taya hal sensitipitas pikeun filter ieu. Anjeun tiasa nyaring kaluar sauntuyan alamat ngagunakeun alat IP rentang alamatna.

3. Ngawengku / ngaluarkeun Kampanye spésifik

Lamun anjeun ngajalankeun kampanye BPK badag tur teu hayang salah sahiji instansi anjeun damel kalayan ngabogaan aksés ka émbaran ieu, filter nu bisa mantuan ngaluarkeun data BPK tina profil maranéhanana..Dina inpo filter sami, masihan filter nu ngaran anyar kawas "ngaluarkeun datang BPK" na napelkeun hiji labél filter custom. Pariksa ngaluarkeun kotak tur pilih "Kampanye Medium" dina widang filter. Pola filter nyaéta BPK, sarta eta henteu hal nu sensitip.

4. Aksara leutik dina atribut Kampanye

Nu leuwih badag hiji parusahaan nyaeta, nu leuwih luhur jumlah prosés kampanye tagging. Munggaran sadaya, hal anu penting pikeun taat kana éta pedoman ketat sakumaha ka sabaraha hiji kedah ngaranan kampanye maranéhanana. Pikeun nungkulan masalah ieu, tambahkeun lima saringan aksara leutik dina parameter kampanye UTM. Ieu kaasup sedeng kampanye, sumber, eusi, istilah, jeung ngaran. Pilih ngaran anyar kayaning "aksara leutik dina atribut Kampanye". Dina widang filter custom, milih "bisi handap," sarta asupkeun "Kampanye Medium" salaku widang filter. Eta mantuan bersih up data pikeun analisis gampang di Google Analytics saprak eta standardizes sadayana registrations sedeng.

5. Aksara leutik dina Request URI

URL tiasa nyandak karakter duanana aksara leutik tur uppercase hasilna web server teu ngajalankeun mangrupa alihan. Dua Kaca sarupa, kalawan characterization béda, bisa ngarekam sakumaha dua pamadegan misah sanajan ngarah deui eusi sarua kayaning / ngeunaan-Us / jeung / ngeunaan-urang /. Pikeun ngabenerkeun masalah ieu, nyieun hiji filter anyar jeung masihan ngaran "aksara leutik dina Request URI". Ieu mangrupakeun filter custom kalayan kotak aksara leutik dipariksa. Médan filter kedah maca "Request URI. '

6. Ngagantelkeun Hostname mun Request URI

Lamun Google ngalir dina palaksanaan multidomain sarta sakabeh data pikeun dua domain ngumpulkeun dina hiji profil, distinguishing antara dua ngaran bisa jadi salaku gampang. Nambahkeun hiji diménsi sekundér atawa hostname kudu mantuan ngabéréskeun masalah. Masihan filter nu ngaran kayaning "Colok Hostname mun Request URI" na nyieun custom. Pariksa "Advanced" centang. The Lapang A nimba A kudu Hostname, bari Lapang B nimba B kedah "Request URI". The "Kaluaran Ka" - Constructor ogé kedah "Request URI". Sagala widang anu diperlukeun sajaba ti Lapang B, jeung kudu jadi hal nu sensitip.

7. Ngawengku Region spésifik (s)

Aya kali nalika salah ngalir hiji ramatloka sacara internasional pikaresepeun tur bisa kudu nyaring kaluar wewengkon nu tangtu. Nganggo filter handap: Jieun filter custom anyar jeung nelepon deui, nyebut "Di antarana Ne | Kudu | Ger" na milih ngawengku..Médan filter kedah "Nagara" na pola filter "Walanda | Bélgia | Jerman" na teu kudu hal sénsitip .

8. Ngawengku datang Ngan Mobile

Pausahaan kedah nganggo ieu mun maranéhna rék Nyokot katingal ngadeukeutan di kinerja bagean nganjang mobile. Hiji ngaran filter ngusulkeun ieu "Di antarana Mobile" na kudu filter custom. Pariksa kaasup kotak tur pilih "Mobile?" dina widang filter. Pilih "Leres" dina pola filter sarta "euweuh" dina sensitipitas hal.

9. Ngawengku Ngan Traffic mun Subdirectory spésifik

Lamun ramatloka parusahaan ngawengku hiji bagian blog na boga panulis eusi nu nambahan tulisan kana eta, aya sababaraha alesan naha mun ngawatesan aksés maranéhanana diréktori bakal merenah. Pikeun nanganan ieu, nyieun hiji pre-diartikeun filter jeung "Di antarana Blog Traffic" ngaran. Ngawengku mung lalulintas ka subdirectories nu dimimitian ku "/ blog / saperti subdirectory kana. Éta henteu kedah hal nu sensitip.

10. Ngawengku Ngan Traffic mun Subdirectory spésifik

Eta mantuan nyegah jalma séjén tina nyokot jumlah profil Google Analytics sarta nempatkeun eta dina domain lianna. Ogé nyaring kaluar hiji pementasan atanapi test domain kalawan jumlah profil ngajalankeun ga. Ngaran filter custom anyar "Di antarana Conto Domain" tur pilih ngawengku. Sakuduna boga "Hostname" sawah filter sarta "exampledomain \ .com" salaku pola filter. Ieu henteu hal nu sensitip.

11. Bonus: ngaluarkeun Sadaya parameter pamundut

Ieu oge bakal penting pikeun nyaring kaluar parameter query teknis lamun website ayeuna boga loba di antarana. Ieu ngurangan jumlah kaca némbongkeun up di ga, sahingga mere eta leuwih hartina. Paké "ngaluarkeun Sadaya parameter query" salaku nami kanggo filter custom. Pariksa "Advanced" centang. The Lapang A nimba A kedah Request URI, sarta ninggalkeun Lapang B nimba B kosong. The "Kaluaran Ka" - Constructor ogé kedah "Request URI". Sagala widang anu diperlukeun sajaba ti Lapang B, jeung kudu jadi hal nu sensitip.

Assigning a Orde Filter

The palaksanaan saringan Google Analytics aya dina jalan pamaké ditambahkeun aranjeunna. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngarobah éta dina setélan profil dina dasbor administrator

November 29, 2017
Semalt Guide to Profil Saringan Of Google Analytics
Reply