Back to Question Center
0

Semalt Ahli Di Kumaha Ka Nyegah rujukan Spam Ti hurting Web Analytics anjeun

1 answers:

analytics Web anu kritis saperti eta mantuan dina ngukur aktivitas situs. The Universal Analytics boga leuwih fungsionalitas ti Google Analytics heubeul jeung pamaké kedah nerapkeun UA langkung. Sanajan kitu, éta downside mun maké UA téh nya éta narima loba rujukan spam. Teu nu cukup ku alesan teu ningkatkeun ka eta leuwih tiheula. Lamun hiji teu eureun spam, éta serius bisa mangaruhan analytics, hususna keur UKM. Lisa Mitchell, anu Palanggan Kasuksesan Manager of Semalt , ngajelaskeun kumaha carana nungkulan spam kieu bangor.

rujukan Spam

rujukan spam dianggap minangka sagala kunjungan non-manusa muncul dina laporan analytics. Pikeun marios sadayana domain referrer, muka laporan Google Analytics tur pilih Kabéh Traffic ti Tab akuisisi. lalulintas rujukan mangrupa hasil robot jeung spiders Crawling loka, atanapi robot ngirim Konci ka UA mun nyieun log pikeun nganjang non-existent.

Naha ieu téh jadi masalah na naha anjeun kedah paduli

rujukan spam throws di kunjungan tambahan pikeun situs nu teu lumangsung. hasilna mangrupa hal anu messes jeung informasi di analytics, sarta nyiptakeun gambar salah ngeunaan kinerja situs urang. Ieu ngakibatkeun ongkos mumbul luhur sarta hiji laju konversi understated.

Naon titik jeung naha maranéhna ngalakukeun ieu?

Tujuan balik rujukan spam nyaeta pikeun meunangkeun jalma unknowing nganjang situs sumber. Nalika URL ieu muncul dina laporan analytics, aranjeunna sasaran ngarasa panasaran nu boga urang uninga naon eusi ieu dipibanda éta dibangkitkeun jadi loba lalulintas. Hiji pernah kedah buka situs aranjeunna henteu mikawanoh. The situs anu kawilang bahya sabab nu ukur pilari ka meunang lalulintas organik jeung naekeun ranking pilarian maranéhanana. Tapi lajeng deui, kawas sagala spam sejen, aranjeunna bisa numbu deui situs jahat nu naha salah perlu ulah aranjeunna dina totalitas..

Rupa-rupa rujukan Spam

Sateuacan ngusahakeun ngeureunkeun spam rujukan, salah kedah ngartos bentuk béda waktu nu diperlukeun. Aranjeunna dasarna dua: crawlers anu didatangan situs, jeung robot nu ngan ngirimkeun referrals jurig. Kusabab aranjeunna meta béda, tackle aranjeunna salaku misalna.

Crawlers

Éta nyamur diri salaku jaba sah tur turutan Tumbu kalawan niat Crawling loka. Aranjeunna lolobana datangna dina bentuk program sarta nyobian didatangan sakabeh situs dina kaca. crawlers sah bakal manggihan inpo nu mantuan nyieun web gampang ngagunakeun. crawlers rindang ngan bakal ngorondang web ambéh maranéhanana ninggalkeun URL maranéhanana ambéh maranéhanana meunang hiji backlink ka situs maranéhanana. Meungpeuk ieu ngagunakeun file .httaccess atawa nangtukeun filter custom di Google Analytics.

Referrers Pocong

Di handap ieu mangrupakeun program ogé tapi béda ti crawlers dina ragam aranjeunna beroperasi. Aya protokol ukur di Universal Analytics nu ngamungkinkeun pikeun ngukur na ngawas kagiatan offline. Sababaraha individu kalawan niat jahat ngamangpaatkeun ieu sareng ngirim kaluar data acak ka Gajah Mungkur Google Analytics. Aranjeunna buang salaku loba data anu aranjeunna tiasa nambahan kasempetan meunang hit a. Mun aranjeunna ngatur pikeun meunangkeun hit hiji, éta rékaman sakumaha neng na ngawengku sumber rujukan pikeun mastikeun yén sababaraha urang tuturkeun sumber deui ka situs referrer.

Pocong Kajadian

ome bot anyar kiwari ngirimkeun informasi Analytics Acara. Lamun ningali sagala Pocong Kajadian némbongkeun up, acara kabiasaan muka teras napigasi ka laporan acara luhur. Ieu usaha mamingan pamaké analytics novice nganjang situs maranéhanana.

pajoang rujukan Spam

The .htaccess file édit teu dianggo keur referrals Pocong jeung Pocong Kajadian. Nyaring domain ieu ngagunakeun saringan custom atanapi bagéan custom di Google Analytics.

Saringan pikeun Referrers Pocong

difokuskeun kanyataan yén referrers jurig teu nyaho naon ramatloka ieu sadayana ngeunaan. hostname nyaeta kumaha migunakeun nganjang ka ngahontal loka..A versi hostname situs urang mucunghul dina laporan Google Analytics. Sanajan kitu, referrers jurig daptar salaku (teu diatur) atawa nami ramatloka a. Manggihan daptar sadaya hostnames ku netepkeun rupa-waktos sapertos dua taun, klik dina Téhnologi, teras Network. Dimensi primér kudu Hostname. Eta bakal mawa deui hasil sagala hostnames nu dilongok loka pikeun dua taun kaliwat.

Nyetel Up Filter nu

Susunan daptar sakabeh hostnames hayang pikeun ngidinan. Lajeng muka Google Analytics, sirah kana bagian Admin, sarta dina Témbongkeun, klik dina Saringan. Jieun filter anyar jeung masihan eta ngaran anyar kayaning "sarwa Sah" na handapeun tipe Filter, ninggalkeun eta di Adat. Pilih kaasup jeung milih hostname dina Filter Lapang. Lebetkeun sagala sarwa valid misahkeun unggal ku bar nangtung. Simpen filter jeung ninggalkeun "Case sénsitip" centang kosong.

Lamun ngalakukeun kabeh ieu, pastikeun pikeun boga filter misah salaku "Test" view kalawan data sumber jeung tujuan perbandingan.

Saringan pikeun Crawlers

Tambahkeun crawlers ka daptar nu hoyong geus digubris. Kitu kieu prosedur sarua sakumaha anu di Referrers Pocong. Hijina bédana nyaéta yén tinimbang "Di antarana," milih ngaluarkeun Sumber Kampanye di Filter Filed. Input daptar crawlers misahkeun aranjeunna sareng bar nangtung.

Ngidentipikasi Crawlers

Éta ngarekam sesi sorangan ku 100 ongkos% mumbul na kaca tunggal per rintakan. Éta némbongkeun 100% pamaké anyar.

Saringan vs bagéan

Saringan tetep data lianna kaluar tina éta pintonan nu tangtu sagemblengna. Ieu ukur gawéna ti tanggal kreasi arah hareup. Analisa data heubeul bakal merlukeun pamakean bagéan gantina.

November 29, 2017
Semalt Ahli Di Kumaha Ka Nyegah rujukan Spam Ti hurting Web Analytics anjeun
Reply